Logo Przewdonik Katolicki

Sałatka ze szpinaku z truskawkami

Mariusz Starosta. Restauracja Tumska
Sałatka ze szpinakiem / fot. D. Witkowska

Przepis dla 4 osób.

Składniki : 
garść świeżego szpinaku 
kilka świeżych truskawek 
100 g sera lazur 
łyżka octu balsamicznego 
łyżka oliwy z oliwek  
pieprz świeżo mielony 
 
Przepis: 
Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy. Truskawki również płuczemy. Na przemiennie układamy liście szpinaku i truskawki pokrojone w plastry. Następnie ser lazur kroimy w kostkę i posypujemy nim sałatkę. Ocet balsamiczny mieszamy z oliwą z oliwek i polewamy całość. Dla dopełnienia smaku, posypujemy świeżo mielonym pieprzem. 
 
 

Komentarze

Zostaw wiadomość

Komentarze - Facebook

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki