Składniki:
100 g kurek
1/2 cebuli
100 g camemberta
4 jajka
pomidor
40 g masła
50 ml śmietany kremówki
nać pietruszki
sól
świeżo mielony pieprz
Przepis:
Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skóry i kroimy w plastry. W miseczce dokładnie roztrzepujemy jajka i dodajemy do nich śmietanę, sól i świeżo mielony pieprz. Na patelni o średnicy około 20 cm rozpuszczamy masło. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, a następnie kurki. Smażymy około 2 minut. Wlewamy masę jajeczną, układamy plastry sera i pomidora. Doprawiamy pieprzem. Smażymy przez około 1,5 minuty, następnie wstawiamy do piekarnika na 15 minut – bez przykrycia. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy natką pietruszki.