Logo Przewdonik Katolicki

Bruschetta z borowikami i mozzarellą 

Mariusz Starosta, Restauracja Tumska
Bruschetta z borowikami / fot. D. Witkowska

Przepis na 2 porcje.

składniki: 
ciabatta 
garść borowików
mała cebula 
50 g masła 
125 g mozzarelli 
oliwa 
sól
pieprz 
nać  pietruszki
 
Przepis:
Ciabattę kroimy na kawałki. Grillujemy z każdej strony na złoty kolor. Grzyby oczyszczamy i myjemy. Kroimy na kawałki i smażymy na maśle wraz z posiekaną cebulą, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na pieczywie układamy grzyby, a na nich plastry mozzarelli. Przed samym podaniem posypujemy natką pietruszki oraz skrapiamy lekko dobrą oliwą i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. 
 

Komentarze

Zostaw wiadomość

Komentarze - Facebook

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki