Logo Przewdonik Katolicki

Camembert z kurkami

Mariusz Starosta. Restauracja Tumska
Camembert z kurkami / fot. D. Witkowska

Przepis dla 4 osób.

Składniki 
4 szt. sera camembert
cebula
200 g blanszowanych kurek
200 g pomidorków koktajlowych
natka pietruszki 
sól
świeżo mielony pieprz 
50 ml białego wytrawnego wina 
40 g masła 


Drobno posiekaną cebulę przesmażamy na maśle; gdy zacznie się rumienić, dodajemy kurki i dalej smażymy. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wlewamy białe wino i redukujemy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Camemberta przekrawamy wzdłuż. Na talerzu układamy jedną część, następnie kurki i drugą część sera. Na wierzchu kładziemy pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki. Zapiekamy około 4 minut w 250 stopniach. Dekorujemy świeżymi listkami mięty. 

Komentarze

Zostaw wiadomość

Komentarze - Facebook

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki