Logo Przewdonik Katolicki

Sandacz w płatkach migdałów na sałatce z selera naciowego

Mariusz Starosta. Restauracja Tumska
Sandacz z migdałami / fot. D. Witkowska

Przepis na 4 porcje:

Przepis na 4 porcje:
4 filety z sandacza 
100 g płatków migdałów
50 g masła
cytryna
jajko 
sól, pieprz
 
seler naciowy
ciemne winogrona
czerwone porzeczki
ocet balsamiczny
miód
limonka
 
Przepis:
Filety z sandacza myjemy i osuszamy. Rybę skrapiamy cytryną, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie oprószamy ją mąką, obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach migdałów. Sandacza smażymy na maśle na złoty kolor. Seler naciowy myjemy, kroimy po skosie. Winogrono myjemy i przekrawamy na połówki. Czerwoną porzeczkę myjemy i obieramy. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy octem balsamicznym, miodem, solą, limonką i świeżo mielonym pieprzem. Rybę podajemy na sałatce.
 

Komentarze

Zostaw wiadomość

 Security code

Komentarze - Facebook

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki