Logo Przewdonik Katolicki

Szaszłyki warzywne z ananasem

Mariusz Starosta, Restauracja Tumska
Szaszłyki warzywne z ananasem / fot. D. Witkowska

Przepis na szaszłyki z ananasem.

Składniki:
4 zielone papryczki 
4 czerwone papryczki 
4 pomidorki koktajlowe
biała część pora
16 krewetek black tiger 
pół ananasa 
oliwa z oliwek
łyżeczka miodu
łyżeczka soku z cytryny 
sól
pieprz 
patyczki do szaszłyków 
 
 
Ananasa obieramy, usuwamy twardy środek i kroimy na 16 kawałków. Por kroimy na 8 części. Krewetki obieramy z ogonów. Wszystkie składniki, razem z pomidorkami i papryczkami, nadziewamy na przemian na patyczki. Oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, sól i pieprz mieszamy. Marynatą smarujemy szaszłyki i odstawiamy je na 15 minut. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez 10 minut z każdej strony. Podajemy z sosem słodko-kwaśnym. 
 

Komentarze

Zostaw wiadomość

Komentarze - Facebook

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki