Składniki na ciasto:
250 g mąki pszennej
2 jajka
250 g mleka
250 g wody gazowanej
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki cukru
50 ml oleju
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę. Naleśniki smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.
Składniki na farsz:
2 pory
150 g suszonych pomidorów
50 ml śmietany 30%
120 g sera camembert
50 g masła
sól
świeżo mielony pieprz
Pora myjemy, kroimy w półksiężyce i przesmażamy na maśle. Suszone pomidory kroimy na mniejsze części i dodajemy na patelnię. Całość jeszcze chwilę smażymy, wlewamy śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dorzucamy pokrojony ser camembert i zestawiamy farsz z ognia. Po chwili ser się rozpuści. Naleśniki smarujemy farszem i składamy w kopertę. Podsmażamy na maśle. Dekorujemy według uznania.