Logo Przewdonik Katolicki

Tatar z suszonych pomidorów

Mariusz Starosta. Restauracja Tumska
Tatar z suszonych pomidorów / fot. D. Witkowska

Przepis na 4 osoby.

składniki: 
 
mała cukinia
2 łyżeczki oliwy z suszonych pomidorów
100 g suszonych pomidorów w oleju
mała cebulka
łyżka octu balsamicznego
świeżo mielony pieprz
2 krople sosu tabasco
100 g rukoli
 
 
Połowę cukinii kroimy w plasterki i grillujemy do pojawienia się ciemnych prążków od spodu. Następnie przewracamy na drugą stronę i powtarzamy czynność. Ugrillowaną w ten sposób cukinię skrapiamy oliwą i przekładamy na talerz. Pomidory, cebulę i drugą połowę cukinii drobno siekamy. Dodajemy ocet balsamiczny, pieprz, sól, tabasco. Mieszamy razem z ugrillowaną cukinią i podajemy na rukoli.
 

Komentarze

Zostaw wiadomość

 Security code

Komentarze - Facebook

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki