Logo Przewdonik Katolicki

Filety z fenkułem i papryką

ojciec Michał
Fot.

Filety myjemy, kroimy w paski, oprószamy solą oraz pieprzem i obsmażamy na oliwie. Następnie przecięty na pół fenkuł wkładamy do wrzątku, doprawiamy solą i gotujemy przez 10 minut. Cebulę obieramy i siekamy, a paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy je na patelnię z mocno rozgrzaną oliwą i przesmażamy, a po chwili dodajemy fenkuł pokrojony w ósemki....

Filety myjemy, kroimy w paski, oprószamy solą oraz pieprzem i obsmażamy na oliwie. Następnie przecięty na pół fenkuł wkładamy do wrzątku, doprawiamy solą i gotujemy przez 10 minut. Cebulę obieramy i siekamy, a paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy je na patelnię z mocno rozgrzaną oliwą i przesmażamy, a po chwili dodajemy fenkuł pokrojony w ósemki. Warzywa skrapiamy octem winnym i smażymy przez kilka minut; dodajemy filety, mieszamy i przekładamy na talerze, obsypując posiekaną natką pietruszki.

Składniki:

• fenkuł, 2 filety z kurczaka
• 1/2 cebuli, 1/2 papryki
• oliwa, ocet winny
• natka pietruszki, sól, pieprz

Komentarze

Zostaw wiadomość

 Security code

Komentarze - Facebook

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki