Logo Przewdonik Katolicki

K. Łaniewska: "Kuchnia wyśmienita, czyli gotujemy z babcią Józią"

PK
Fot.

Katarzyna Łaniewska, Kuchnia wyśmienita, czyli gotujemy z babcią Józią Wydawnictwo Publicat, Poznań 2006 Rynek księgarski oferuje dziś wiele poradników dotyczących wdzięcznego tematu gotowania. Wydawnictwa prześcigają się wprost w serwowaniu nam dań szybkich, łatwych i zdrowych. Wśród wielu propozycji kulinarnych pojawiła się oferta nietuzinkowa: Kuchnia...

Katarzyna Łaniewska, „Kuchnia wyśmienita, czyli gotujemy z babcią Józią”
Wydawnictwo Publicat, Poznań 2006

Rynek księgarski oferuje dziś wiele poradników dotyczących wdzięcznego tematu gotowania. Wydawnictwa prześcigają się wprost w serwowaniu nam dań szybkich, łatwych i zdrowych. Wśród wielu propozycji kulinarnych pojawiła się oferta nietuzinkowa: „Kuchnia wyśmienita, czyli gotujemy z babcią Józią”. Na pewno ucieszy ona widzów niezwykle popularnego i lubianego serialu telewizyjnego „Plebania” i miłośników kuchni babci Józi, czyli Katarzyny Łaniewskiej. Znana warszawska aktorka wydała książkę bardzo osobistą, opatrzoną wspomnieniami, refleksjami, zdjęciami z rodzinnego albumu oraz anegdotkami z planu filmowego. Babcia Józia proponuje kuchnię prostą, niezbyt wyszukaną, ale smaczną, zdrową i kolorową. Po prostu dla całej rodziny. Zdradza też tajniki przyrządzania potraw. Kieruje do czytelnika słowa zachęty i troski, by przygotowywanie posiłków sprawiało nam przyjemność, radowało nasze serca i podniebienia. Przestrzega przed monotonią. Chodzi o to, by być nie tylko dobrym kucharzem, ale i smakoszem, by bezkrytycznie nie ulegać gustom Zachodu, ale doceniać kuchnię rodzimą – polską. Atutem publikacji są również liczne i kolorowe zdjęcia, stanowiące „świadectwo” pracy autorki.

Komentarze

Zostaw wiadomość

 Security code

Komentarze - Facebook

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki