Czytanie na dziś:
Cukinia zyskuje u nas ostatnio coraz większą popularność, bo jest niskokaloryczna i posiada liczne właściwości odżywcze oraz zdrowotne.
Wiosna w pełni, a więc czas na rzodkiewki, nazywane w gwarze poznańskiej redyskami. Jeszcze i dzisiaj można u nas usłyszeć na targowisku: „Pani Helciu, pani da pynczek redysek!”.
Przepis na 1 porcję.
Szpinak uprawiali już Persowie i Arabowie, a do Europy przywieźli go w średniowieczu krzyżowcy, dzięki czemu pojawił się w ogrodach przyklasztornych.
Przepis na 4 porcje.
Aby dzieci zdrowo rosły, powinny codziennie zjadać około pół kilograma warzyw i owoców. Wielu rodzicom wydaje się to niewykonalne, ponieważ ich pociechy grymaszą.
-15%
Bestseller
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki