Czytanie na dziś:
Rozmowa z Natalią Heinrich, dietetykiem o trudnych do zgubienia kilogramach, insulinooporności i stereotypach na temat zdrowego stylu życia.
Z Dorotą Łapą, dietetyczką, o tym, jak u progu nowego roku zmienić swoje żywieniowe zwyczaje, korzystając z propozycji św. Hildegardy, o złotych regułach życia i cnocie umiaru rozmawia Kamila Tobolska
Na temat żywienia w chorobie onkologicznej krąży wiele mitów, których istnienie może negatywnie wpływać na proces leczenia. Przedstawiamy najczęstsze z nich.
Jesz tłusto? Grozi ci nie tylko otyłość i kłopoty z układem krążenia. Badania naukowe dowodzą, że tłusta dieta może prowadzić do zmian zapalnych w mózgu i chorób psychicznych.
Rozmowa z Krystyną Dajką.
Zdaniem dietetyków nieprawidłowa dieta ma ogromny wpływ na rozwój chorób serca. To, co jemy, najczęściej zależy tylko od nas. Można więc powiedzieć, że sami sobie kopiemy grób łyżką i widelcem.
Regularne, intensywne ćwiczenia fizyczne zmniejszają ryzyko zachorowania na infekcje wirusowe układu oddechowego – wynika z opublikowanych w tym roku badań brytyjskich naukowców. Niestety, im dzień krótszy, a na dworze zimniej, tym mniej chętnych do wyjścia...
Jesień mamy w miarę ciepłą, a jednak w przychodniach już tłok. Typowe o tej porze roku: kaszel, katar i gorączka potrafią nagle zwalić z nóg. Tymczasem prosta zmiana diety to obok odpowiedniego stroju najskuteczniejszy sposób, by zmniejszyć ryzyko infekcji.
Rozmowa z Joanną Rumińską o wahaniach nastroju, które mają przyczynę w sposobie odżywiania, wsparciu dietetycznym i poczęciu dziecka po zmianie żywienia.
-67%
-15%
-13%
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki